CUM POT IERTA? CUM SĂ POT IERTA AȘA CEVA? Episodul 1

În toate articolele și cărțile ce explică vindecarea prin energie există un capitol important despre a accepta, a ierta și a iubi. Iertarea și iubirea sunt cele mai înalte și curate vibrații din univers și au cea mai mare putere de vindecare.

Degeaba îndopăm trupul cu medicamente dacă sufletul ne e chinuit de ne-iertare. Trupul se reface pe moment, dar se va îmbolnăvi în alt loc, pentru că vibrația scăzută a ne-iertării și urii va ataca alte organe slăbite.

Așa am fost întrebată. Cum să pot ierta pe cei care m-au rănit? Pe cei care mi-au făcut atâtea? CUM POT SĂ IERT AȘA CEVA? Învață-mă cum să fac! Vreau, dar nu pot, nu știu cum…!
Și mult timp nu am găsit cuvintele necesare să spun cum se face. Poate nici eu nu știam așa de bine. Dar în timp…:

O să iau un exemplu: CUM SĂ IERT PERSOANA CARE M-A FĂCUT SĂ SUFĂR.

Păi în primul rând trebuie să fiu conștient și să accept următorul lucru: fiecare persoană va acționa așa cum este cel mai bine PENTRU EA în acel moment dat. Și fiecare persoană acționează CÂT DE BINE POATE în acel moment dat. Este un fapt, așa se întâmplă și dacă stați să vă gândiți bine o să vă dați seama că așa este (toți facem la fel). Deci, în acel moment, persoana a făcut cum a fost mai bine pentru ea și cum a știut ea mai bine, poate nici nu și-a dat seama că vă rănește, nici nu s-a gândit la asta. De fapt nici nu v-a rănit pe voi ci orgoliul vostru. ”Cum MI-a putut face asta? Tocmai MIE, care am ajutat atât de mult? Care sunt bun și blând? Care… etc, etc.”.

Da, ești bun și blând, ajuți, ești cald. Dar fapta în sine nu are legătură cu tine. Dacă lași orgoliul un pic la o parte, o să poți să ierți. Pentru că persoana respectivă nu a intenționat să te rănească. A făcut ce era mai bine atunci pentru ea. Deci o poți ierta, tocmai pentru că ești bun și blând.

Nu vorbesc despre relația bărbat-femeie neapărat, vorbesc despre TOT.

Al doi-lea caz: persoana ți-a făcut rău intenționat (că mai există și din ăștia). În cazul ăsta e mai simplu de iertat. Pentru că atâta poate omul respectic. Pentru că îți e inferior și nu știe mai mult. Cum să urăști pe cineva care nu știe și nu poate? Din contră, îl compătimești și îl ierți.
Dar, în același timp, poți să îl ocolești pentru că acum știi ce poate face și nu are sens să te mai rănească iar.

De Ema Cornoiu

Leave a comment