Ce face Reiki pentru trup și suflet

Pornind de la principiul că întregul nostru organism funcționează pe bază de energie (impulsul nervilor de la mușchi la creier este impuls electric, copul generează căldură – deci energie, etc), tehnica japoneză Reiki aduce un aport de energie organismului, celulei și astfel acestea vor avea o rezervă din care să se hrănească, să se regenereze mai repede în cazul bolilor.

Cum se transmite energia? Simplu, prin așezarea palmelor pe corp, peste haine. Și mai mult, știi cum se transmite. 🙂 Adică, ai fost în situații în care te-ai simțit bine lângă anumite persoane fără să știi de ce, parcă ți-au dat și ție ceva, o stare de bine pe care nu ai putea să o explici. La fel se întâmplă și prin Reiki, doar că totul e mai concentrat, aplicat exact pe centrii energetici sau pe zonele cu probleme din corp.

Centrii energetici principali/vitali ai corpului sunt 7. Mai sunt numiți și chacre. Nu voi insista aici în descrierea lor, pentru că internetul e plin de informații privind chacrele care se pot afla la o simplă căutare a cuvântului.

Ce fel de energie voi primi? Vei primi energie pozitivă, energia de care ai nevoie.

Practic corpul tău va lua prin mine energia de care va avea nevoie. De ce energie pozitivă? În primul rând pentru că nu am acces la alt fel de energie, în al doi-lea rând pentru că organismul tău știe cel mai bine ce fel de energie are nevoie și doar pe aceea o va atrage și în al trei-lea rând pentru că dacă ți-aș transmite energie negativă m-aș distruge pe mine.

Cum mă ajută această energie? Îți va ajuta organele să funcționeze mai bine, să se regenereze singure, va induce o stare de relaxare și calm care îți va permite să te odihnești mai bine noaptea, o stare de relaxare și calm care îți va permite să gândești mai limpede.

Există contraindicații? Da. Nu se face Reiki în cazurile de infecții severe. În rest, dacă se manifestă simptome mai puternice în timpul tratamentului, acesta se întrerupe.

Eu nu preiau de la tine boala sau energia negativa, pe măsură ce ea se eliberează și e înlocuită cu energie pozitivă? Teoretic da, pot prelua dureri sau stări de neliniște sau alte manifestări ale corpului tău și mi s-a și întâmplat. Dar in momentul în care se întâmplă, aplic niște tehnici de apărare a mea și astfel îmi păstrez sănătatea.

Reiki ajută în tratament. Tratamentul medicamentos dacă există și e prescris de medic nu se întrerupe. Nu se pun diagnostice. Se tratează întregul corp, pentru a nu se crea dezechilibre, dar se insistă pe zona bolnavă.

Când nu are tratamentul Reiki efect? Atunci când afecțiunea este din naștere. Reiki nu poate aduce la o stare normală de funcționare ceva ce nu a funcționat niciodată. Ceva ce nu există. De asemenea, nu poate “învia” ce deja a murit. De exemplu, un țesut necrozat deja și mort, nu mai poate fi restaurat la valorile inițiale.

De Ema Cornoiu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s