Creierul și capacitățile lui

Luat științific și măsurat, creierul are mai multe viteze, sau frecvențe: Beta, Alfa, Theta, Delta și Gama.

S-a tot scris despre ele, dar eu le voi relua doar pentru a junge la unele anume. Din cartea Theta Healing de Vianna Stibal plecând.

Toate aceste frecvențe sau vibrații cum li se mai spune sunt generate de creier și sunt într-o continuă mișcare și în anumite momente una dintre ele este dominantă (după nevoi).

Deci: starea Beta, de trezie, de veghe, când creierul are frecvența de 4-8 cili pe secundă.

Alfa: 7-14 cili pe secundă, guvernează visarea cu ochii deschiși, conștiență relaxată, se creează legătura dintre subconștient și conștient. Măsurătorile au arătat că practicanții Reiki intră în starea mentală Alfa în timp ce efectuează terapii.

Theta: 4-7 cili/secundă, deci o frecvență mai redusă. Guvernează calmul absolut, perfect. Se instalează atunci când ca tehnică de relaxare ne imaginăm că am ieșit din corp, că suntem deasupra lui și ne concentrăm conștiința să cerem ceva – spre materializare.

Delta: 0-4 cili pe secundă – starea de somn profund

și Gama: 40-5000 cili/secundă. Specifică stării de învățare, de activitate mentală superioară.

Asupra acesteia din urmă vreau să mă opresc.

Am o prietenă traducător care avea o vorbă: atunci când lucrează, trece în ”translate mode” și nu mai poate fi atentă la ce se întâmplă în rest. Și este într-adevăr un fel de comutator, creierul e foarte activ și foarte concentrat. E o stare anume pentru că trebuie să fie atentă să vorbească în altă limbă. Toți ați experimentat starea asta când a trebuit să vorbiți într-o limbă străină, la început, și trebuia să fiți în stare de alertă și atenție maximă pentru a înțelege ce vi se spune și a putea răspunde.

Această stare a creierului e cea mai favorabilă pentru vindecările imediate. Pentru auto-vindecări imediate: m-am ars la tigaie, pun mâna și transmit energie să vindece, și în 5 minute maxim a dispărut tot: roșeața, durerea, bășica nu se mai formează, etc.

Este starea creierului cea mai favorabilă pentru a face conexiuni logice, pentru a avea așa numitele revelații: bă ce prost am fost, păi dacă lucrul x s-a întâmplat așa, și lucrul y era așa, normal că rezultatul z nu putea fi altfel… de ce nu mi-am dat seama mai înainte?

Cum se poate ajunge în această frecvență? Folosind creierul. Exersându-l. Citind. Învățând mereu. Încercând să înțelegem. E o activitate obositoare, știu, dar oboseala nu vine din cauza ca nu ați putea să învățați, că e vre-un defect prin cap, ci pur și simplu pentru că creierul are nevoie de muuultă energie pentru a genera o astfel de frecvență: 5000 cili/secundă.

Deci, mâncați bine – alimentați creierul cu energie, altfel o ia de la celelalte organe (oricum consumă cel mai mult din tot corpul, pentru că el are rolul de a asigura supraviețuirea, deci trebuie să fie mereu în acțiune). Relaxați-l, cu o muzică bună, oxigenați-l cu o gură de aer și va funcționa foarte bine. Și citiți și căutați să vă explicați. Orice.

Să mai fac o comparație: ați făcut exercițiul de relaxare? În care să simțiți cum vă furnică fiecare parte a corpului și încet încet să ajungeți la cap? Când ați ajuns la cap, o să vă furnice ceva prin cap. Nu pe cap, ci în cap. Nu vă speriați, e de bine. Într-un loc în centru, sau pe temporale, sau fruntea, sau tot capul. După părerea mea, așa se ”simte” starea Gama a creierului. Asta simt eu când, uite, mă străduiesc să pun în ordine niște idei pentru a le putea transmite mai departe, asta simt când pun mâinile spre vindecare, așa simt când mă transpun să vorbesc în engleză.

Și revin la o temă dragă mie: ținutul omului în negură, în prostie, în convingerea că nu are nevoie decât de bani și să facă cumpărături pentru a fi fericit. În manipulare și spălare pe creier. Așa se lipesc ”programele” de noi, pentru că nu avem capacitatea de a face legături, deducții simple… Pe vremea comuniștilor nu era nevoie să gândești pentru că partidul se îngrijea de tot: îți dădea casă, servici, pe sub mână găseai și din aia și din aia, ce să mai, super! Nu trebuia decât să faci copii, atât.

Acum, nu e nevoie să gândim că uite: dacă avem bani să cumpărăm, totul e perfect! Vom fi fericiți și vom pluti pe un norișor roooz, și oricum, la ce bun să înveți și să îți folosești creierul pentru că banii nu se fac așa! Ce ați văzut profesor bogat? Trebuie să fii ”deștept”, să te învârți, iar asta îți ia tot timpul, nu mai e timp de învățat. (știu o grămadă de oameni care au case de vacanță pe te miri unde, pentru că așa e de bon ton, dar nu merg acolo pentru că sunt prea ocupați. Să facă bani. Pe care să îi dea pe case de vacanță în care să nu se ducă. Că nu au timp…)

 Ema Cornoiu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s