Colecționarii de spiritualitate

Constat din ce în ce mai des că există oameni care devin foarte interesați de inițieri Reiki, de seminarii de dezvoltare personală, de cărți și conferințe.

Iar asta nu e rău.

Rău e când asta e doar o modă, e trendy, e fancy să ai asemenea subiecte de discuție. Devine, vorba unei profesoare de-a mea din liceu ”filosofie de pahar”. Și nu mai are nici o valoare.

Rău e când nu faci nimic cu acea inițiere reiki pe care ai primit-o. Adică nu-i chiar rău, dar e păcat să nu faci nimic. Ai în mână o unealtă de curățare a psihicului atât de bună, de evoluție, de ieșire din tiparele care îți fac rău. Unealtă  ce rămâne nefolosită.

Iar aici Dragoș Argeșanu are dreptate. Oamenii ăștia rămân de fapt un vas gol. Poate o fi curat pentru că e vegetarian sau nu fumează și nu bea nici măcar o bere. Pentru că face tot ce tine de exterior. Dar e GOL! Pentru că nu permite sufletului să evolueze.

Cei care rămân victime, nu au învățat nimic. Cei care rămân cu boli fizice grave, cronice, nu au învățat nimic.

Incă ceva. Dacă întrebați vi se va răspunde. Dacă răspunsul nu vă convine înseamnă că exact acolo e problema pe care o aveți. Inițierile în Reiki nu vin ca o rezolvare prin metoda ”pocnitului din degete” a oricărei probleme din viață. Și nici nu vin să mângâie pe creștet cu ”săraaacul de tine, dă să pup să treacă”.

Ele sunt începutul adevăratei lupte. Și îți vor trage semnale de alarmă și îți vor arăta lucruri care nu îți convin pentru că lucrurile alea trebuie să le schimbi. Dacă ai fost pe la tetha healing, apoi pe la reiki apoi pe la bowen și nu ai rezolvat, problema e la tine și nu la aceste terapii.

Mi s-a spus o dată că în articolele mele cert. 🙂 Așa pare? Păi cine se simte certat înseamnă că se regăsește în ce scriu. Dar iară vin și zic: asta nu e rău! Te simți certat? Vrei să îmi demonstrezi că nu am dreptate? Demonstrează! Acționează! Fă ceva să schimbi ce nu îți convine! Orice, numai fă! În ritmul tău, așa cum simți tu.

Iar dacă simți că toți te presează, de peste tot, te împing și te înghesuie într-un colț, adu-ți aminte că ei o fac doar atât cât îi lași tu să o facă. Nu mă mai lăsa să te presez! Arată-mi din ce ești făcut, adevăratul material din tine, adevărată forță, adevăratele tale culori! Arată iubirea! Și cum iubirea e cea mai mare forță din Univers, tu, vei fi cel mai puternic om din Univers!

Leave a comment